Przepis na hikorowe burgery z grilla

Burger to najlepsze danie pocieszające, które można podawać z każdym rodzajem pieczywa. Jest to idealne danie dla dzieci, ponieważ uwielbiają one jeść hamburgery, a najlepsze w tym daniu jest to, że jest pyszne, soczyste i można je podawać z wieloma sałatkami. Tutaj dzielę się moimi najlepszymi przepisami na hikorowe grillowane burgery, a niektóre z nich są bardzo łatwe i mogą być wykonane nawet dla dzieci.

1) Składniki

1 funt chudej mielonej wołowiny

1 łyżka soli

2 łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu

1 łyżeczka cebuli w proszku

1/2 łyżeczki czosnku w proszku

1/2 szklanki bułki tartej

1 łyżeczka wędzonej papryki

1/4 szklanki posiekanej świeżej pietruszki

1/4 szklanki mleka

1/2 szklanki rozdrobnionego sera cheddar

3 łyżki majonezu

1/2 łyżeczki sosu Worcestershire

2) Sposób postępowania

Wymieszać wszystkie składniki oprócz sera i umieścić je w misce. Dodać ser i dobrze wymieszać.

Masę rozwałkować na placki o średnicy 1 cala. Grillować je na rozgrzanym grillu przez 6-8 minut z każdej strony.

3) Wskazówki

– Używać wysokiej jakości wołowiny, aby uzyskać lepszy smak.

– Upewnić się, że mięso jest odpowiednio doprawione przyprawami.

– Podawać jako kanapkę lub wrap, na wierzchu z sałatą, pomidorem, cebulą i piklami.

– Do podania jako sałatka – cebula, pomidor i ogórek.

– Burgery podawać na bułce z musztardą, ketchupem i sosem.

4) Podsumowanie

Burger to najlepszy sposób na rozpoczęcie dnia, a najlepsze jest to, że można go łatwo przyrządzić i podawać z sałatkami lub wrapami. Mam nadzieję, że wypróbujecie moje przepisy i pokochacie je.