Najlepsze przepisy na mrożone grzyby

Grzyby są wspaniałym źródłem minerałów, witamin, białka, błonnika, węglowodanów i innych ważnych składników odżywczych.

Mrożone grzyby to najprostszy sposób na przyrządzenie tych pysznych owoców. Oto lista najlepszych przepisów na mrożone grzyby, które z pewnością przypadną Ci do gustu.

1. Frittata z serem i grzybami

Frittata jest wspaniałym daniem dodatkowym, ale to jest zupełnie inna historia. Jest to najsmaczniejszy sposób przygotowania frittaty. Jest to łatwy sposób na przygotowanie smacznej frittaty. Oto, jak możesz przygotować to wspaniałe danie:

Składniki:

– 1 pęczek pieczarek (ok. 6oz)

– 1/4 szklanki parmezanu

– 1 jajko

– sól i pieprz

– 1 łyżka masła

– 1 szklanka mleka

– 1 łyżka mleka

– 2 łyżki mąki

Sposób przygotowania:

1. Na patelni rozgrzej masło i wsyp mąkę, dobrze mieszając.

2. Dodaj mleko i dobrze wymieszaj. Dodać grzyby, jajko, sól i pieprz oraz parmezan. Dobrze wymieszać.

3. Przykryj patelnię i wstaw do piekarnika. Gotować przez 30 minut. Zdjąć pokrywę i piec przez kolejne 15 minut.

4. Pokrój w plastry i podawaj.

2. Kremowa zupa grzybowa

Grzyby są doskonałym źródłem minerałów, witamin, białka, błonnika, węglowodanów i innych ważnych składników odżywczych. Są zdrową żywnością i mogą stanowić doskonały zamiennik mięsa w diecie. Są pyszne i mają delikatny smak. Oto kremowa zupa grzybowa, która z pewnością zaspokoi Twoje kubki smakowe.

Składniki:

– 2 filiżanki świeżych grzybów

– 2 filiżanki wywaru warzywnego

– 1 puszka mleka odparowanego

– Sól i pieprz

– 1 łyżka czosnku mielonego

– 1 łyżka masła

– 2 łyżki skrobi kukurydzianej

– 1 szklanka pół na pół

Sposób przygotowania:

1. Usuń łodygi i zachowaj je do innego użytku.

2. Posiekaj grzyby i włóż je do dużego garnka razem z wywarem warzywnym, mlekiem odparowanym, mielonym czosnkiem, solą i pieprzem oraz skrobią kukurydzianą.

3. Mieszankę gotuj na wolnym ogniu, aż zredukuje się do kremowej konsystencji.

4. Dodaj masło i pół na pół, aby zagęścić zupę.

5. Zupę podawaj natychmiast.