Czy szukasz prostych i skutecznych sposobów na poprawienie smaku cebuli? Jeśli tak, to jesteś we właściwym miejscu. Oto przepis na to, jak zrobić domowy cukier cebulowy.
Składniki:
– Cebula
– Cukier
– Miód
Sposób przygotowania:
Pokrój cebulę na plasterki i odłóż na bok. Weź szeroką miskę i włóż do niej plastry cebuli. Dodaj do nich miód i dobrze wymieszaj. Zamiast miodu możesz użyć surowego cukru.
Podgrzej go, a gdy cukier się rozgrzeje, zmniejsz temperaturę na kuchence i dodaj pokrojoną cebulę. Dokładnie wymieszaj. Przykryj miskę pokrywką i gotuj przez 15-20 minut.
Wyłączyć kuchenkę i dobrze wymieszać. Przełożyć do słoika i przechowywać w chłodnym miejscu. Można go spożywać do sałatek lub innych potraw.
Wnioski:
Jeśli chcesz zrobić domowy cukier cebulowy, musisz mieć pewne składniki, takie jak cebula i cukier. Możesz skorzystać z tego przepisu i zrobić swój własny, pyszny, domowy cukier cebulowy.