Jak zamarynować cukinię w musztardzie i chrzanie

Jestem pewna, że słyszeliście o tego typu marynatach. Zastanawiacie się jednak, co to jest i jak to zrobić. Oto przepis na cukinię w marynacie z musztardy i chrzanu.

Składniki:

4 średniej wielkości cukinie

2 łyżki musztardy

2 łyżki chrzanu

1 łyżka soli

1 łyżeczka pieprzu

1 łyżeczka oregano

½ łyżeczki czosnku

¼ szklanki oliwy z oliwek

Instrukcje:

Cukinię gotujemy przez 2 minuty i kroimy na małe kawałki. Następnie wymieszaj ją z musztardą, chrzanem, solą, pieprzem, oregano i czosnkiem. Mieszankę włożymy do głębokiej miski i przykryjemy. Pozostawić w lodówce na co najmniej 1 godzinę.

Wyjąć mieszaninę i dodać do niej oliwę. Dobrze wymieszać i wstawić do lodówki na kolejne 2 godziny.

Tak oto wyglądał prosty i łatwy sposób przygotowania cukinii w marynacie musztardowo-chrzanowej. Mam nadzieję, że spodobał Ci się ten przepis, a jeśli masz jakieś pytania, skomentuj go poniżej.