Jak gotować płatki owsiane górskie

Owsianka górska to pożywne danie, które jest bogate w białka i tłuszcze. W Wielkiej Brytanii jest to popularne danie śniadaniowe, ale może być także częścią menu na kolację.

Składniki:

1 filiżanka płatków owsianych (użyj płatków bezglutenowych, jeśli jesteś na diecie)

1 filiżanka mleka (mleko migdałowe, mleko, mleko sojowe)

½ szklanki rodzynek

1 łyżka stołowa miodu

Sposób przygotowania:

Po pierwsze, umieść w garnku płatki owsiane, rodzynki, miód i mleko, a następnie gotuj je przez 10 minut.

Po drugie, odstaw do ostygnięcia, a następnie zmiksuj składniki w mikserze do uzyskania gładkiej masy.

Po trzecie, przechowuj ją w słoiku na następny raz.

Wnioski:

Góra to pyszny posiłek, zwłaszcza gdy przygotujesz go rano. Jeśli jesteś na diecie, to możesz ją jeść jako deser zamiast normalnego śniadania. Jest bardzo bogata w węglowodany, białka i tłuszcze, a także stanowi dobre źródło witaminy B6 i wapnia.