Jajka na miękko są uważane za najzdrowszy i najbardziej pożywny pokarm na świecie. Są pełne zdrowych składników odżywczych i dostępne niemal w każdym sklepie spożywczym. Jest popularne nie tylko wśród dzieci, ale także dorośli chętnie je jedzą.
Jajko ugotowane na miękko to nic innego jak jajko gotowane przez 5 do 7 minut. Im dłużej jest gotowane, tym twardsze będzie. Czas, jaki potrzebuje jajko, aby stać się miękkim, zależy od jego wielkości i grubości. Jeśli więc szukasz odpowiedniego czasu na przygotowanie jajka, proponuję, abyś zapoznał się z poniższą tabelą.
Rozmiary:
Średnie: 5 minut
Duże: 6 minut
Bardzo duże: 7 minut
Grubość:
Średnia: 6,5 mm
Duża: 7,3 mm
Bardzo duża: 8,5 mm
Podsumowanie:
Mam nadzieję, że spodoba Ci się ten wpis, więc na zakończenie powiem, że możesz ugotować jajko w dowolnym momencie, zgodnie z wymaganiami.