Jak długo gotować jajka na miękko?

Jajka na miękko są uważane za najzdrowszy i najbardziej pożywny pokarm na świecie. Są pełne zdrowych składników odżywczych i dostępne niemal w każdym sklepie spożywczym. Jest popularne nie tylko wśród dzieci, ale także dorośli chętnie je jedzą.

Jajko ugotowane na miękko to nic innego jak jajko gotowane przez 5 do 7 minut. Im dłużej jest gotowane, tym twardsze będzie. Czas, jaki potrzebuje jajko, aby stać się miękkim, zależy od jego wielkości i grubości. Jeśli więc szukasz odpowiedniego czasu na przygotowanie jajka, proponuję, abyś zapoznał się z poniższą tabelą.

Rozmiary:

Średnie: 5 minut

Duże: 6 minut

Bardzo duże: 7 minut

Grubość:

Średnia: 6,5 mm

Duża: 7,3 mm

Bardzo duża: 8,5 mm

Podsumowanie:

Mam nadzieję, że spodoba Ci się ten wpis, więc na zakończenie powiem, że możesz ugotować jajko w dowolnym momencie, zgodnie z wymaganiami.