Przepis: Mięso z jajek

Czego szukasz w tym wpisie?

Czy szukasz zdrowej diety, która wypełni Cię po brzegi w jednym daniu? Jeśli tak, to ten post jest dla Ciebie. W tym poście przygotowałem bowiem jajeczną mielonkę.

Mince to termin określający małe kawałki jedzenia, które można jeść rękami. Nie musisz więc kroić żadnej części mielonego mięsa, ponieważ zjesz taką samą wielkość całego mielonego mięsa.

Składniki:

1 duże jajko

2 kromki chleba

Oliwa z oliwek

sól i pieprz

1 ząbek czosnku

Sposób przygotowania:

Weź miskę i wymieszaj razem jajko, chleb, oliwę z oliwek, czosnek, sól i pieprz. Nie przejmuj się, jeśli masa będzie trochę lepka, po prostu ją zmiksuj na gładką masę.

Wyjmij mięso mielone i włóż je do piekarnika na 35 minut w temperaturze 200°C.

Przyjrzyjmy się efektowi końcowemu. Czyż nie jest pyszny?

Podsumowanie:

Mam nadzieję, że spodoba Ci się ten przepis na mielone i że po raz pierwszy spróbujesz tego rodzaju masy jajecznej. Możesz użyć go jako nadzienia do pizzy lub kanapki, ale ja polecam wypróbować go jako nadzienie do makaronu.